Η Ελλάδα «μπλόκαρε» δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης κριτική στην Κίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ελλάδα «μπλόκαρε» δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον ΟΗΕ, που ασκούσε κριτική στην Κίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα –κίνηση που εκλήφθηκε ως υπονόμευση της προσπάθειας που καταβάλει η Ένωση για να αντιμετωπίσει το Πεκίνο, σύμφωνα με το Reuters.
Tο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδίαζε, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, να καταθέσει τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά τελικά δεν το έκανε αφού δεν κατάφερε να έχει τη σύμφωνη γνώμη και των 28 μελών της, εξαιτίας της ελληνικής διαφωνίας.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε πως πρόκειται για την πρώτη φορά που αποτυγχάνει τέτοια προσπάθεια εκ μέρους της ΕΕ.
Αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η Αθήνα μπλόκαρε τη δήλωση γιατί "δεν ήταν εποικοδομητική κριτική για την Κίνα" και υποστήριξε πως ξεχωριστές συνομιλίες με το Πεκίνο εκτός ΟΗΕ θα είχαν καλύτερα αποτελέσματα. 
Ευρωπαίος διπλωμάτης πάντως εξέφρασε την οργή του για την απόφαση της Ελλάδας, τη στιγμή μάλιστα που συμπίπτει χρονικά με τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup για την αποδέσμευση της επόμενης δόσης. "Δεν είναι τίμιο, το λιγότερο που μπορώ να πω", δήλωσε ο ίδιος.
topontiki
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ