Αξιολόγηση ή ΄΄Μπήκαν στην Πόλη οι Οχτροί΄΄

Θα αρχίσουμε πάλι να πανηγυρίζουμε μόλις κλείσει αυτή η πόρνη η αξιολόγηση. Κάθε κλείσιμο της, όπως και στην πρώτη, θα σημάνει νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέο ξεπούλημα αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να πανηγυρίζουμε στο κλείσιμο της. Σαν το τραγούδι που ακούω είδη στα αυτιά μου και τραγούδησε ο Νίκος Ξυλούρης ‘’μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, κρατούσαν δίκιο οι οχτροί κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια σαν κάθε μέρα’’.
 Τελικά ας αποφασίσουμε, την θέλουμε την αξιολόγηση ή όχι, γιατί δεν πρόκειται για τίποτε άλλο από ένα κάρο γεμάτο μπάζα, που βαρεθήκαμε να το κουβαλάμε. Μπάζα που τα έχουμε πληρώσει σε χρυσάφι, σε ιδρώτα, σε πόνο, σε αυτοκτονίες, σε χαμένες περιουσίες, σε κλειστές επιχειρήσεις, σε ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και τόσα άλλα. Κυρίως όμως ,αυτά τα μπάζα που μάθαμε να τα αποκαλούμε αξιολόγηση, μνημόνιο, θεσμοί, τρόικα, κυρίως τα πληρώσαμε σε αξιοπρέπεια. 
Πιαστήκαμε όλοι χέρι χέρι και περιμένουμε τον επενδυτή, να έρθει να στραγγίσει και την τελευταία ρανίδα του ιδρώτα μας για ένα κομμάτι ψωμί. Ας μην κοροϊδευόμαστε τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο, εκτός και αν χαρακτηρίσουμε καλύτερο το σώσιμο τραπεζών, σε αυτό αποδειχτήκαμε άριστοι. Αφού σώσαμε τις δικές μας τράπεζες είπαμε να βγούμε από τα σύνορα και να αρχίσουμε να σώζουμε και τις τράπεζες του εξωτερικού. Γερμανία Γαλλία, Ιταλία, Αμερική και το σώσιμο τελειωμό δεν έχει.
 Ο Έλληνας άρχισε να μου θυμίζει την κότα που φτιάχνει τα αυγά, όσο τους δίνουμε τα αυγά μας, τα παιδιά μας, τα σπίτια μας, τον αέρα που αναπνέουμε,τόσο θα ζητάνε και άλλα ...και άλλα...
 Νομίζω όμως ότι τα χειρότερα δεν ήρθαν. Στο τέλος να δείτε πως θα ζητήσουν και τις σάρκες μας.
Share on Google Plus

About ektos-ylhs.blogspot.com/

Με τα μάτια της Τέχνης,της Επιστήμης της Ειρωνίας, του Σαρκασμού αλλά και του Έρωτα και της Αγάπης ,βλέπουμε το σήμερα διαβάσουμε το χθες και ονειρευόμαστε το αύριο...
    Blogger Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΣΚΡΑ 9 / ΚΑΤΕΡΙΝΗ/ Τ.Κ. 60100 / ΤΗΛ: 2351029728, 2351025120

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ